Minder snel afgeleid tijdens het voorlezen met Loet de Beer

Auteur Nicole Bos-Zeegers

Nicole dacht er al jaren over om een kinderboek te schrijven waarbij kinderen echt de aandacht bij het verhaal kunnen houden. Ze liet illustratrice Myriam Berenschot de verhalen visueel tot leven wekken en zo was Loet de Beer geboren.
loet de beer
Kinderboeken Loet de Beer 1 en 2

De vraag van de auteur

Nicole kwam bij ons met de vraag of wij het grafische deel van haar prentenboek wilden verzorgen. Het was belangrijk dat de illustraties mede door de vormgeving goed tot hun recht kwamen.

De oplossing

Een eenvoudige vormgeving waarbij het verhaal en de prachtige illustraties goed tot zijn recht komen. Na deze toffe opdracht was het tijd om Loet en zijn vriendjes te promoten en na het eerste prentenboek ontwikkelden we promotionele uitingen als de website en folders en veel merchandise artikelen, zoals boekenleggers, kaarten, uitnodigingen, gymtassen, stickers, posters, een zitzak en kleurplaten.

Het resultaat

Nicole heeft inmiddels, wederom in samenwerking met Myriam en ons, haar tweede prentenboek uitgebracht, waarin Loet weer nieuwe avonturen beleeft. Door het passende ontwerp kunnen kinderen het verhaal goed volgen en in deel twee hebben we zelfs weer wat verbeteringen aangebracht. De website is een interactief platform geworden waar je spelletjes kunt spelen, producten kunt kopen in de webshop, je foto met Loet kunt insturen en een stuk uit het prentenboek kunt lezen.

Loet de beer Gymtas

Karel & Linda hebben al zoveel voor mijn kinderboek Loet de Beer ontworpen.
Ik ben heel blij met alles wat ze hebben gemaakt. Zijn heel fijne collega's om mee te werken, zeker een aanrader!

Nicole Bos-ZeegersAuteur

Loet de Beer, een goed verhaal!

Loet beleeft in zijn boeken veel avonturen samen met zijn vriendjes. Ze beklimmen een hoge berg, eten ijsjes en gaan voor het eerst naar zwemles. Spannend! 

Bij elk verhaal is gebruikgemaakt van drie tekentjes, waardoor je kind gemakkelijk ziet waar je bent tijdens het voorlezen van het verhaaltje.
Door de illustraties die het begin, de ‘plot’ en het einde van het verhaal uitbeelden, kan je kind gemakkelijker zijn fantasie bij het voorlezen gebruiken om het verhaal tot een geheel te vormen. Dit zorgt ervoor dat je kind het voorlezen als rustig en duidelijk ervaart.

De zachte kleuren maken het prentenboek helemaal af, ze maken het boek sprekend maar zorgen tegelijk voor een rustig geheel. Hierdoor kun je, bijvoorbeeld voor het slapengaan, samen met je kind genieten van veel voorleesplezier.

Loet de beer kaartjes

Meer weten of samen aan de slag?

We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Kwestie van mailen, langsfietsen, toeteren of even bellen naar 013 470 03 55.
Stuur een mailtje

Bekijk ook deze projecten