header nationale talentenbank

Mensen met een beperking uitnodigen om lid te worden van Nationale Talentenbank met een animatie

In Nederland zitten meer dan 100.000 mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking nog steeds werkloos thuis. Ze willen graag werken, maar krijgen de kans niet. Voor bedrijven die vanuit MVO-oogpunt een bijdrage willen leveren aan de arbeidsparticipatie van arbeidsbeperkten, is de Nationale Talentenbank een uitkomst. Via de uitgebreide databank vinden zij makkelijk en snel geschikte kandidaten. Wij mochten voor de Nationale Talentenbank een animatie maken die in 30 seconden een duidelijk beeld van de organisatie schetst.

Nationale Talentenbank Jaap

Wij ontwikkelden

Ontwerp & Identiteit

  • Iconen
  • Illustratie
Video & Animatie

  • Concept
  • Storyboard
  • Animatie
Nationale Talentenbank storyboard

Nationale Talentenbank

Niels Aussems uit Waalwijk, die zelf tot de doelgroep van Nationale Talentenbank behoort, is de gedreven organisator van het initiatief. Hij is van mening dat er nog te weinig gebeurt in o.a. de begeleiding naar werk vanuit verschillende gemeenten. Daarom pleit hij al lange tijd bij Mark Rutte, Jetta Klijnsma en Sadet Karabulet voor erkende jobcoaches en een wetswijziging om de problematiek op te lossen.

Voor Niels bij ons aanklopte voor de animatie, had hij 538-dj Martijn Biemans al de voiceover laten inspreken. Omdat het script en de timing hierdoor al vaststonden, ging het traject erg vlot en konden de uiteindelijke animaties (een Nederlandse en Vlaamse versie en één met ondertiteling voor op Facebook) binnen drie weken worden opgeleverd. De website van de Nationale Talentenbank is in 2017 gelanceerd.

nationale talentenbank

Gerelateerde projecten