Logo & huisstijl ontwerp

Realisatie van een sterke huisstijl en een tijdloos logo

Bij ons kun je een professionele identiteit laten ontwerpen. Zo’n huisstijl is er in vele soorten en maten, maar vormt altijd de basis van je communicatie uitingen. Zorg dat deze basis staat als een huis, zodat je er jarenlang mee vooruit kunt. Ontwerpstudio Karel & Linda ontwerpt functionele, originele huisstijlen die flexibel inzetbaar zijn. Hieronder zie je een greep uit de logo’s en doorvertalingen hiervan, die we voor onze opdrachtgevers hebben ontworpen. 

technicolor logo huisstijl ontwerp
devlashof logo huisstijl ontwerp
spanjaardsgatfestival logo huisstijl ontwerp
spectatio logo huisstijl ontwerp
natec logo huisstijl ontwerp
logo huisstijl ontwerp
careforfoodgroup identiteit ontwerp
debierbaronnen identiteit ontwerp
bronsgieterijvanderkleij identiteit ontwerp
kwizl logo huisstijl ontwerp
grappem logo huisstijl ontwerp
gibo logo huisstijl ontwerp
aandrijftechnischburo identiteit ontwerp
fysasgolf logo huisstijl ontwerp
fontanero logo huisstijl ontwerp
flevonice logo huisstijl ontwerp
expomatching logo huisstijl ontwerp
christianenbeveiliging identiteit ontwerp
dembouwgroep logo huisstijl ontwerp
delta logo huisstijl ontwerp

Waarom heb je een huisstijl nodig?

Iedereen weet dat goede communicatie en presentatie belangrijk zijn voor een professionele onderneming. Eén van de middelen die je daarvoor kunt inzetten, is een duidelijke huisstijl. Een huisstijl (ookwel identiteit genoemd) is dé manier waarop een bedrijf zich naar de buitenwereld, maar vaak ook intern presenteert. Vaste vormen, kleuren en vastgestelde lettertypes geven je onderneming een herkenbaar ‘gezicht’. Door een huisstijl consistent te gebruiken, wordt de naamsbekendheid van je organisatie versterkt en zullen je medewerkers zich beter kunnen identificeren met je bedrijf.

Een huisstijl of logo laten ontwerpen

Het is een spannend maar ook feestelijke gelegenheid: het moment waarop je een nieuwe organisatie start of het tijd vindt voor een opfrisbeurt van je huisstijl. Dit geldt ook voor Karel & Linda, want het is een fantastische uitdaging om jouw product of dienst een ontwerp mee te geven dat staat als een huis. Wij ontwikkelen graag samen met jou je huisstijl!

Logo: het beeldmerk van je organisatie

Het logo is een zeer belangrijk onderdeel van de huisstijl van je bedrijf of organisatie. Vaak komt het concept van de huisstijl voort uit het ontwerp van het logo of een onderdeel/detail hiervan. Door kleurgebruik, witruimtes, vormen en typografische keuzes krijgt je stijl een eigen karakter dat goed aansluit bij de visie van je bedrijf. Met duidelijke afspraken over de huisstijl, die we vastleggen in een huisstijlhandboek, zorg je dat je organisatie een eenduidige communicatie voert.

Kenmerken van een sterk logo

  1. Een goed logo is eenvoudig en functioneel
  2. De vorm van het logo is simpel en krachtig
  3. Het logo is gemakkelijk herkenbaar en goed te onthouden
  4. Daarnaast is het tijdloos en origineel
  5. Het logo kan flexibel op diverse dragers/uitingen worden ingezet
  6. Het logo past bij je organisatie en spreekt je doelgroep aan
  7. In één kleur is het logo nog steeds goed leesbaar
huisstijl kickstart
huisstijl expomatching
huisstijl technicolor
huisstijl bronsgieterij

Uitgelichte logo’s en huisstijl ontwerpen

Ontwerpen waar we trots op zijn

Hazera

Een wereldleider in de zaadindustrie.

Ghislaine Dance Company

De grootste en beste Dance Company in Breda

MaVerko

Een passie voor techniek in de agrarische sector

Diagnostiek Brabant

Betrouwbare diagnostiek in de buurt

Van Hoef Advocatuur

Uw partner bij al uw juridische conflicten en vragen

Nippur

Efficiënte communicatie van enorme hoeveelheden data

Allround Makelaardij

Jouw makelaar in regio Tilburg

Boeing Boeing

Een non-stop komedie

KAM Breda

Jaarlijkse verrassingen in het theater

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een huisstijl te laten ontwerpen?

De kosten voor het laten ontwerpen van een huisstijl zijn afhankelijk van je wensen van het logo en in hoeverre de identiteit mag worden uitgewerkt. Wat heeft je organisatie nodig? Welke dragers worden in deze organisatie gebruikt? Worden er ook iconen in de identiteit opgenomen? Hoe uitgebreid is je kleurenpallet? En hoe flexibel wil je de huisstijl gaan gebruiken?

Je bent misschien op zoek naar exacte kosten, maar doordat er zoveel opties zijn, zijn die niet direct te noemen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek, waarin we je wensen doornemen. Hoe duidelijker je bent over wat je verwacht van jouw huisstijl, hoe sneller het proces zal verlopen. Na dit gesprek kunnen we een offerte op maat maken voor je huisstijl.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wat is de gemiddelde doorlooptijd?

Niet geheel onbelangrijk is de tijd waarin een effectieve huisstijl gemaakt kan worden. Afhankelijk van de input en de helderheid van de vraag, zal een goed logo en stabiele huisstijl binnen 2 tot 4 weken neergezet kunnen worden, inclusief revisies en presentaties. Aangezien het een creatief proces is, kunnen we niet exact aangeven hoe lang het zal duren. Heb je met spoed een logo ontwerp nodig? Ook dan zijn er altijd mogelijkheden om je van dienst te zijn!

Het komt ook regelmatig voor dat je als opdrachtgever al specifieke ideeën hebt voor je logo. In dat geval kunnen wij meteen de focus leggen op dit specifieke concept, waardoor de doorlooptijd en ook de kosten minder worden.

Onze werkwijze

Wordt het logo mijn eigendom?

Jazeker. Na het voldoen van de factuur mag je jezelf de trotse eigenaar van het opgeleverde logo noemen. Je mag het logo dan ook zo vaak en zo groot gebruiken als je wil. Of je hem nu op de gevel van je bedrijfspand wil plaatsen of juist klein wil gebruiken op een factuur: het is jouw logo! Wel zien we graag dat het logo niet op een verkeerde manier wordt gebruikt of vervormd wordt. Daarom leveren we bij de identiteit vaak een huisstijlhandboek op met richtlijnen die houvast geven bij het gebruik en consistent doorvoeren van de huisstijl. Hierdoor ontstaat een herkenbare en eenduidige uitstraling.

Kunnen jullie ook het bedrukken van mijn huisstijl verzorgen?

Ja, naast het grafisch ontwerp van je logo en/of huisstijl verzorgen we voor het grootste deel van onze opdrachtgevers ook professioneel drukwerk en de eventuele verspreiding hiervan. We weten voor elke drager precies bij welke drukker we moeten zijn en hebben scherpe prijsafspraken.

Waarom zou ik voor Ontwerpstudio Karel & Linda kiezen?

Naast ons enthousiasme en de betrokkenheid met jou als opdrachtgever, kenmerkt Ontwerpstudio Karel & Linda zich door op maat ontwikkelde ontwerpen, passend bij jouw organisatie of product. Wij maken graag mooie dingen en alle stijlen zijn dan ook mogelijk.

Of het nu gaat om het ontwerp voor een huisstijl, website, animatie of brochure, Ontwerpstudio Karel & Linda heeft hiervoor alle kennis in huis. We laten graag het werk voor zich spreken en gaan er vanuit dat je het verschil ziet. Jij besteedt graag aandacht aan je bedrijf of product? Wij ook!

Meer over Karel & Linda

Hebben we je interesse gewekt?

Neem contact op