Animatie & Infographic

Complexe informatie overzichtelijk presenteren

Je hebt een geweldig idee of nieuwe dienst en wil dit op een overzichtelijke manier presenteren, zodat het voor iedereen gelijk duidelijk is. Karel & Linda bieden een compleet pakket voor de ontwikkeling van animaties en infographics en vertalen je wens naar een krachtig ontwerp. Wij zorgen samen met jou dat je verhaal de aandacht van je doelgroep weet vast te houden en dat je opvalt!

Infographic-db
Infographic-zuidzorg

Een animatie laten maken

Animaties worden voornamelijk gebruikt om niet-tastbare diensten, concepten of ideeën op een zeer korte en krachtige manier uit te leggen. Wanneer je een animatie wil laten maken, beginnen we met een vrijblijvend gesprek waarin jij ons alles vertelt over je product of idee. Samen selecteren we hieruit de belangrijkste elementen, brengen een duidelijke structuur in je verhaal en bepalen welke uitingen daar goed bij passen. Daarna maken we de vertaalslag naar een storyboard dat we samen met jou aanpassen, steeds met de doelgroep in het achterhoofd. Zo komen we samen tot een ontwerp met een onderscheidende persoonlijkheid. En een verhaal dat de aandacht van je doelgroep weet vast te houden.

De voordelen van een animatie

 1. Een complexe boodschap kun je begrijpelijk presenteren
 2. Er kan gevarieerd worden met grafieken, vormen en kleur
 3. Een animatie biedt mogelijkheden voor een herkenbare merkuitstraling
 4. Mensen onthouden een animatie veel beter dan tekstuele uitingen
 5. Een animatie zorgt er voor dat je website beter gevonden wordt
 6. Het digitaal verspreiden van een animatie is erg makkelijk
 7. Je kunt met een animatie in korte tijd veel informatie presenteren

Een infographic laten ontwerpen

Een infographic is een visuele presentatie van vaak complexe informatie. Door cijfers, tekst en beeld te combineren in een infographic trek je direct de aandacht van je lezer. Dat kan natuurlijk in een verzameling grafieken, maar ook als één grote afbeelding waarin allerlei zaken uitgelicht worden. De combinatie van tekst en beeld maakt het mogelijk om veel informatie in korte tijd helder te communiceren. Als je door ons een infographic wil laten maken, starten we met een vrijblijvend gesprek waarin we samen de informatie analyseren en structureren. We versimpelen de content en vervangen delen door duidelijke illustraties of fotografie. Vervolgens werken we een concept uit in een eerste schetsopzet.

Wat maakt een infographic helder?

 1. Kies een geschikt onderwerp met gelaagdheid in de content
 2. Zorg voor een duidelijke inleiding, kern en slot
 3. Vertel niet te veel, maar beperk je tot de de kern
 4. Houd het simpel, de boodschap moet duidelijk zijn voor iedereen
 5. Gebruik geen lange teksten, alleen een korte begeleidende alinea
 6. Zorg voor een call-to action in je infographic
 7. Zorg er voor dat de infographic makkelijk gedeeld kan worden

Uitgelichte animaties & Infographics

Ontwerpen waar we trots op zijn

Hazera

Een wereldleider in de zaadindustrie.

In de Vlaamsche Pot

De hilarische theaterversie van de bekende hitserie op tv

Nationale Talentenbank

Helpt werkzoekenden met een beperking

Nippur

Efficiënte communicatie van enorme hoeveelheden data

Natec

De allerbeste materialen voor installateurs

CareNet

Efficiënte oplossingen voor de kwaliteitsafdeling

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een animatie of infographic te laten ontwerpen?

De prijs voor het laten ontwerpen van een infographic of animatie is afhankelijk van de complexiteit van de informatie en de gewenste stijl. Welke stijl past het beste bij de informatie? Wat is de lengte van de animatie? In welke media en op welk formaat wordt de infographic geplaatst? Wordt er ook interactiviteit toegevoegd aan de infographic? Hoe gedetailleerd worden de illustraties uitgewerkt?

Je bent misschien op zoek naar exacte kosten, maar doordat er zoveel opties zijn, zijn die niet direct te noemen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek, waarin we je wensen doornemen. Hoe duidelijker je verhaal is, des te sneller zal het proces verlopen. Na dit gesprek kunnen we een offerte op maat maken.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wat is de gemiddelde doorlooptijd?

Niet geheel onbelangrijk is de tijd waarin een effectieve animatie of infographic gemaakt kan worden. Afhankelijk van de input en de helderheid van de vraag, zal een goede infographic binnen 1 tot 3 weken neergezet kunnen worden en een animatie binnen 2 tot 5 weken, inclusief revisies en presentaties. Aangezien het een creatief proces is, kunnen we niet exact aangeven hoe lang het zal duren. Heb je met spoed een animatie of infographic nodig? Ook dan zijn er mogelijkheden om je van dienst te zijn!

Het komt ook regelmatig voor dat je als opdrachtgever al specifieke ideeën hebt. In dat geval kunnen we meteen de focus leggen op dit specifieke concept, waardoor de doorlooptijd en ook de kosten minder worden.

Onze werkwijze

Wat is de ideale lengte van een animatie?

Een animatievideo moet een verhaal kunnen vertellen. Dit kan een informatief of promotioneel verhaal zijn, maar ook een vermakelijk verhaal. Er is in ieder geval altijd voldoende tijd nodig om het verhaal te vertellen. De lengte van een animatievideo is minder belangrijk dan goede content. Omdat de aandacht van de kijker tijdens het kijken van video content wel verslapt, raden we aan de animatie maximaal 1,5 minuut lang te maken. Animaties met die maximumduur houden de aandacht van de kijker het beste vast. Hoe langer de video duurt, hoe moeilijker het wordt om de kijker bij de les te houden.

Het medium waarop je de animatie gaat laten zien, is ook belangrijk voor de lengte van de animatie. Zo is 30 seconden erg geschikt voor televisie commercials. Pre-rolls (advertenties op Youtube) zijn meestal tussen de 5 en 20 seconden. Animaties voor in presentaties of instructies kunnen best langer zijn dan 1 minuut zijn.

Om een idee te krijgen hoeveel woorden je voor jouw animatie kunt gebruiken, kun je aanhouden dat een script van 120 woorden een animatie van ongeveer 1 minuut oplevert. Uiteraard kun je meer woorden in een minuut kwijt door het tempo iets te verhogen en korte woorden te gebruiken.

Neem contact op voor meer informatie

Waarom zou ik voor Ontwerpstudio Karel & Linda kiezen?

Naast ons enthousiasme en de betrokkenheid met jou als opdrachtgever, kenmerkt Ontwerpstudio Karel & Linda zich door op maat ontwikkelde ontwerpen, passend bij jouw organisatie of product. Wij maken graag mooie dingen en alle stijlen zijn dan ook mogelijk.

Of het nu gaat om het ontwerp voor een huisstijl, website, animatie of brochure, Ontwerpstudio Karel & Linda heeft hiervoor alle kennis in huis. We laten graag het werk voor zich spreken en gaan er vanuit dat je het verschil ziet. Jij besteedt graag aandacht aan je bedrijf of product? Wij ook!

Meer over Karel & Linda

Hebben we je interesse gewekt?

Neem contact op